
1 stort brød
Ingredienser
1. Dag.
2 dl A38 eller også yoghurt naturel
2 dl vand
10 g gær
1 spsk. Salt
1 spsk. Honning
250 g grahamsmel
2. Dag.
2 dl vand
1 spsk. Honning
ca. 500 g hvedemel
Fremgangsm & aring;De
1. Dag.
Hæld A38 og vand i en skål. Og opløs gæren heri. Tilsæt salt. Honning og grahamsmel og rør til en ensartet tynd dej. Dæk skålen med husholdningsfilm. Og lad dejen stå ved stuetemperatur til næste dag eller også i mindst 6 timer.
2. Dag.
Rør vand og honning i dejen. Og rør hvedemel i lidt ad gangen; Hold evt. Lidt af melet tilbage. Ælt til dejen er glat og som tyk grød Hvis der ikke haves en røremaskine. Kræves der gode armmuskler.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 2 timer. Vælt dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Og lad brødet efterhæve i 45 minutter. Drys med mel. Og bag brødet ved 225 grader på nederste rille i ca. 35 minutter.