Kalve-scaloppine marsala

2 pers.

Ingredienser

250 g kalveschnitzler – eller kyllingeschnitzler
salt, friskkværnet peber
3/4 dl mel
2 spsk. smør
2 spsk. vegetabilsk olie
175 g champignon i tynde skiver
11/4 dl tør marsala

Fremgangsmåde

Læg schnitzlerne mellem 2 stykker film og bank dem forsigtigt ud til ca. ½ cm.’s tykkelse med den flade side af en kødhammer eller bunden af en tung gryde. Drys schnitzlerne med salt og friskkværnet peber. Hæld melet ud på et stykke bagepapir.
Smelt 1 spsk. smør sammen med 1 spsk. olie ved middel varme. Tilsæt champignon og krydr med salt og friskkværnet peber. Sauter svampene, til de er brune og møre, ca. 10 minutter. Læg dem over på et fad.
Kom den sidste spsk. smør og olie i panden. Vend kun så mange schnitzler i melet ad gangen, som der kan ligge i et lag på panden. Steg schnitzlerne ca. 1 minut på hver side, til de er brune. Steg de sidste stykker kød.
Hæld marsalaen på panden, når alt kødet er stegt. Kog vinen op under omrøring og lad den reducere til passende konsistens.
Læg kalveschnitzlerne og champignoner tilbage på panden. Vend kødet en enkelt gang og varm det igennem. Server straks.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik