
4-6 pers.
Ingredienser
3 fed hvidløg. Finthakket
1 lille pepperocino eller også 1 knsp. Tørrede chiliflager
3/4 dl olivenolie
11/4 kg hakkede udkernede. Flåede modne blommetomater
1 tsk. Tørret oregano
salt
11/4 dl udstenede oliven i olie. Hakkede
½ dl skyllede salt kapers
8-12 afdryppede ansjosfileter
½ dl bredbladet persille. Hakket
½ kg. Spaghetti
Fremgangsm & aring;De
Varm en sauterpande eller også gryde der er stor til, at rumme sauce og pasta. Op. Sauter hvidløg og chili ved lav varme i olivenolie. Til hvidløget er gyldent. Skru op til middel varme og tilsæt tomater. Oregano og 1 knsp. Salt. Lad det simre i 15-20 minutter. Til saucen begynder, at tykne.
Vend oliven. Kapers. Ansjoser og persille i saucen og lad det simre i yderligere 2 minutter;
Bring imens 4 liter vand i kog i en stor gryde. Tilsæt godt med salt og spaghetti. Kog pastaen al dente. Dryp pastaen af og vend den i den simrende sauce.
Vend retten grundigt rundt og server straks.