
4-6 pers.
Ingredienser
3 fed hvidløg, finthakket
1 lille pepperocino eller 1 knsp. tørrede chiliflager
3/4 dl olivenolie
11/4 kg hakkede udkernede, flåede modne blommetomater
1 tsk. tørret oregano
salt
11/4 dl udstenede oliven i olie, hakkede
½ dl skyllede salt kapers
8-12 afdryppede ansjosfileter
½ dl bredbladet persille, hakket
½ kg. spaghetti
Fremgangsmåde
Varm en sauterpande eller gryde der er stor nok til at rumme sauce og pasta, op. Sauter hvidløg og chili ved lav varme i olivenolie, til hvidløget er gyldent. Skru op til middel varme og tilsæt tomater, oregano og 1 knsp. salt. Lad det simre i 15-20 minutter, til saucen begynder at tykne.
Vend oliven, kapers, ansjoser og persille i saucen og lad det simre i yderligere 2 minutter.
Bring imens 4 liter vand i kog i en stor gryde. Tilsæt godt med salt og spaghetti. Kog pastaen al dente. Dryp pastaen af og vend den i den simrende sauce.
Vend retten grundigt rundt og server straks.