4 pers.
Ingredienser
2 kg. muslinger
4 fed hvidløg, meget finthakket + 1 helt fed
2 spsk. bredbladet persille, hakket
1 knsp. tørrede chiliflager
3/4 dl olivenolie
2½ dl tør hvidvin
1½ kg. hakkede, flåede udkernede modne tomater, eller 2 dåser hakkede, afdryppede italienske tomater
1 knsp salt
8 skiver ciabattabrød
Fremgangsmåde
Læg muslingerne i koldt vand i 30 minutter. Hæld vandet fra og skrub muslingerne med en stiv børste. Fjern tang og andre urenheder. Kasser muslinger med knuste skaller og muslinger, der ikke lukker tæt efter et stød mod bordkanten. Fjern skægget ved at trække det hend mod muslingens spidse ende.
Sauter hakket hvidløg, persille og chili i olie i en stor gryde ved lav varme, til hvidløget er gyldent, 1 minut. Hæld vinen på og bring det i kog. Tilsæt tomater og salt. Lad saucen simre ved medium varme under jævnlig omrøring til en jævn konsistens, ca. 20 minutter.
Vend muslingerne i saucen, læg låg på og kog videre, til muslingerne åbner sig, 5-10 minutter. Kasser de muslinger der ikke har åbnet sig.
Gnid de ristede brødskiver med hvidløgsfeddet og server sammen med muslingerne.