Mandeltærte

8 pers.

Ingredienser

½ liter smuttede mandler
2½ dl sukker
2 spsk. mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
6 store æg, stuetempereret
1 tsk. vanilieekstrakt eller korn af 2½ cm. vanilistang
½ tsk. mandelessens
11/4 dl hindbærmarmelade
125 g halvsød eller bittersød chokolade
11/4 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 170 grader. Læg bagepapir i 2 lagkageforme. Smør papiret og drys med mel. Ryst formene, så overskydende mel fjernes.
Kværn mandler og ½ dl sukker fint i en blender. Tilsæt mel, bagepulver og salt. Pisk æggeblommerne tykke og lette i en røremaskine. Pisk resten af sukkeret, vanilie og mandelessens i. Vend mandelmassen i.
Pisk æggehviderne stive. Fold forsigtigt æggehviderne i mandeldejen med en dejskraber.
Fordel dejen i de klargjorte bageforme. Bag bundene i 20-25 minutter, til kagen er spændstig i midten. Stil til afkøling på en bagerist i 10 minutter. Vend kagebundene ud og træk forsigtigt bagepapiret af. Vend kagebundene med overfladen opad og lad dem køle af.
Sæt en papirkant omkring kanten på et fad. Læg en bund med overfladen opad på fadet. Smør marmeladen over i et jævn lag. Læg den anden bund med overfladen opad.
Hak chokoladen og varm den over vandbad med fløden. Rør det til en jævn konsistens. Køl chokoladeglasuren en smule af.
Hæld chokoladeglasuren over kagen og smør den jævnt ud med en paletkniv. Lad også chokoladen løbe ned ad kagens sider og smør det til sidst hele vejen rundt. Lad det tørre et øjeblik, fjern så papirkanten, stil kagen på køl, til glasuren netop stivner og server den så.