
4 pers.
Ingredienser
½ kg. kalveschnitzler
salt, friskkværnet peber
½ dl mel
2 spsk. sm’r
1 spsk. olivenolie
11/4 dl hønsebouillon
1 spsk. salt kapers, skyllede og hakkede
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 spsk. bredbladet persille, hakket
Fremgangsmåde
Læg kalveschnitzlerne mellem 2 stykker film og bank dem ca. ½ cm. tykke med den glatte side af en kødhammer eller en kagerulle. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld melet ud på en flad tallerken. Vend schnitzlerne i melet på begge sider og ryst overskydende mel af. Gør det antal schnitzler klar, som kan ligge i et lag på panden ad gangen.
Smelt 1 spsk. smør sammen med olien i en stor pande ved middel varme. Brun schnitzlerne i begge sider. Læg dem på et fad og hold det varmt. Steg resten af schnitzlerne.
Hæld hønsebouillon i panden, når alle schnitzlerne er brunet. Kog op ved høj varme, skrab stegerester af sider og bun og reducer væden en anelse. Rør kapers, citronsaft og persille i saucen. Tag panden af blusset og pisk den sidste skefuld smør i saucen.
Hæld saucen over schnitzlerne og server straks.