50 stk.
Ingredienser
11/4 dl mælk
½ liter sesamfrø
1 liter mel
2½ dl sukker
3½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
250 g blødgjort smør i tern, usaltet
2 store æg, stuetempereret
1 tsk. vanilieekstrakt eller korn af 2½ cm. vaniliestang
1 tsk. reven appelsinskal
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 190 grader. Smør 2 store bageplader og drys dem med mel.
Hæld mælken i en dyb skål. Bred sesamfrø ud på et stykke bagepapir og stil det til side.
Rør mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en røremaskine. Rør smørret i lidt ad gangen og ved lav hastighed.
Pisk æg, vanilie og appelsinskal sammen i en skål. Rør æggeblandingen i melblandingen, til det hele er godt blandet.
Form små dejstykker til 5 cm. lange x 2 cm. tykke “finskbrød”.
Dyp dem i mælk og rul dem derefter i sesamfrø. Sæt kagerne på de klargjorte bageplader og tryk dem let flade. Forsæt med resten af dejen og læg kagerne i en afstand på 2½ cm.
Bag kagerne 25-30 minutter til de er smukt brune. Lad dem køle af et øjeblik og sæt dem så på en bagerist og lad dem køle helt af. Læg dem i lufttæt dåse.