Lækker kage med abrikosmarmelade og skøn chokolade ganache.
Ingredienser
200 g god mørk chokolade
100 g usaltet smør
5 æg
125 g sukker
100 g malede mandler
Fyld:
1 glas abrikosmarmelade
Chokolade ganache:
200 g god chokolade
50 g usaltet smør
1½ dl piskefløde
Tilbehør:
frisk frugt og hvide chokoladespåner til pynt
Fremgangsmåde
Kage:
Hak chokoladen groft og kom den i en skål sammen med smørret. Smelt chokolade og smør over vandbad ved svag varme. Tag skålen af varmen.
Pisk æggeblommerne hvide med sukker og vend chokolade-/smørblandingen i æggemassen sammen med de malede mandler.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en springform, foret med bagepapir.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 minutter. Tjek om kagen er gennembagt – hænger der noget ved skal den have lidt længere.
Tag kagen ud og afkøl den før den flækkes på midten.
Ganache:
Hak chokoladen groft og kom den i en skål sammen med fløde og smør. Smelt blandingen over vandbad ved svag varme og pisk, til den tykner. Tag skålen af varmen og stil ganachen på køl, til den får en smørbar konsistens.
Sammenlægning:
Fordel abrikosmarmeladen på kagen og læg den sammen. Smør ganache på i et jævnt lag, på sider og toppen af kagen.
Pynt med frisk frugt og hvide chokoladespåner.