Rigatoni med broccoli

4 pers.

Ingredienser

1 bdt. broccoli
salt
½ dl olivenolie
4 fed hvidløg i tynde skiver
1 knsp. tørrede chiliflager
250 g rigatoni (pasta)
1 dl friskreven pecorino eller parmesanost

Fremgangsmåde

Skyl broccoli og skær den i mundrette stykker. Kog broccolien i saltet vand i ca. 5 minutter. Tag broccolien op og sigt vandet fra – gem vandet.
Varm olien op i sauterpande, der kan rumme hele retten. Sauter hvidløg og tørrede chiliflageri 2 minutter ved middel varme, hvidløget er gyldent. Tilsæt broccoli og 1 knsp. salt og sauter i yderligere 10 minutter under omrøring, til broccolien er meget mør.
Bring atter broccolivandet i kog, tilsæt rigatoni og kog til de er al dente. Tag ca. 2½ dl af kogevandet fra og stil til side. Hæld rigatoni til afdrypning i et dørslag og vend dem med broccolien. Hæld 2½ dl kogevand i og varm retten igennem under hyppig omrøring, ca. 5 minutter.
Drys osten over, vend retten rundt og server omgående.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik