Rigatoni med broccoli

4 pers.

Ingredienser

1 bdt. Broccoli
salt
½ dl olivenolie
4 fed hvidløg i tynde skiver
1 knsp. Tørrede chiliflager
250 g rigatoni (pasta)
1 dl friskreven pecorino eller også parmesanost

Fremgangsm & aring;De

Skyl broccoli og skær den i mundrette stykker. Kog broccolien i saltet vand i ca. 5 minutter. Tag broccolien op og sigt vandet fra & #8211; Gem vandet.
Varm olien op i sauterpande. Der kan rumme hele retten. Sauter hvidløg og tørrede chiliflageri 2 minutter ved middel varme. Hvidløget er gyldent. Tilsæt broccoli og 1 knsp. Salt og sauter i yderligere 10 minutter under omrøring. Til broccolien er meget mør.
Bring atter broccolivandet i kog. Tilsæt rigatoni og kog til de er al dente. Tag ca. 2½ dl af kogevandet fra og stil til side. Hæld rigatoni til afdrypning i et dørslag og vend dem med broccolien. Hæld 2½ dl kogevand i og varm retten igennem under hyppig omrøring; Ca. 5 minutter.
Drys osten over. Vend retten rundt og server omgående.