
8 stykker
Ingredienser
Bund:
200 g mandler
150 g sukker
4 æggehvider
Drys:
25 g snittede mandler
Fyld:
200 g blød nougat, evt. Valrhona
150 g blødt smør
lidt god armagnac, cognac eller anden spiritus
Drys:
flormelis
Fremgangsmåde
Afmærk 2 cirkler med en diameter på ca. 22 cm. på bagepapir ved hjælp af lidt mel og en tallerken. Blend mandlerne fint og vend dem med 50 g sukker.
Pisk hviderne stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk videre, til de er helt stive. Vend forsigtigt mandelblandingen i.
Smør dejen ud i de afmærkede felter i et jævn lag. Drys den ene med fintsnittede mandler. Bag bundene i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 25 minutter, til de er lyst gyldne og gennembagte. Sluk for ovnen og lad bundene blive i ovnen, til de er tørre, gerne til næste dag og i mindst 4 timer, til ovnen er kold. Løsn dem forsigtigt fra papiret.
Smelt nougaten og afkøl til rumtemperatur. Rør den til en jævn creme med det bløde smør og kom lidt spirius i.
Fordel cremen over bunden uden mandler og læg bunden med mandlerne over. Drys et tyndt lag flormelis over gennem en fintmasket sigte.