
Albondigas – en spansk kødret. Kan serveres med ris eller pasta samt en god blandet salat og evt. hvidløgsflúte! Alle kan lide retten – unge og gamle!
Ingredienser
Til ca. 4 personer:
smør/margarine til at stege i
paprika
5-6 revet løg
6-8 revet gulerødder
500 gr. flæskefars
1 flaske tomatpuré
1/2 l. piskefløde
Fremgangsmåde
Svits en god portion paprika i smør/margarine i en stor gryde. Kom revne løg samt gulerødder ved og lad dem få farve. Hæld tomatpuré samt piskefløde ved og kom flæskefarsen i – kan evt. formes som kødboller (ingen krydderier i farsen, da den kraftige sovs af paprika, tomat og fløde trænger ind i kødet under tilberedningen). Rør godt i retten og hold øje med den og lad den simre ved svag varme – gerne 1 time eller 2. Servér nykogt pasta eller ris til samt evt. en god blandet salat og hvidløgsflútes. Husk et godt glas kraftig rødvin til.
Velbekomme!