
& #8220;Stærk & #8221; Chili ret med hvidløgsbrød og creme fraiche
Ingredienser
4-6 voksne.
1. 500-750g hakket oksekød
2. 1 stort løg
3. 2-3 gulerødder
4. 3 st. Fed hvidløg
5. 2 chili peber (1 rød og 1 grøn)
6. 1 rød peberfrugt
7. 1 grøn peberfrugt
8. 1 lille ds. Tomat purè/st. Skvat ketchup
9. 1-2 ds. Flåede/hakkede økologiske tomater
10. 1 ds. Kidney bønner
11. 1 ds bønner i tomat
12. 1 st. Ds; Sukkerbøner
13 smør/olie
14 creme fraiche/græsk yogurt
15 vand
16. Evt. En grøn salat
krydderier.
1-2 tsk. Tørret oregano
1-2 tsk. Tørret basilikum
salt
peber
evt.Paprika/chili pasta
Fremgangsm & aring;De
skyl/rens grøntsager (2-7). Skræl Gulerødder. Tag kerner og ribber ud af chilier og peberfrugter. Skær alle i tern. Chiler + hvidløg i meget små tern
Smid løg/hvidløg/gulerødder/chilier i en gryde og steg til løgene er blanke (hvis extra stærk tilsættes osse 1 tsk. Chilipasta)
tilfører kødet. Og steg til kødet er godt gennemstegt. Tilfør de hakkede peberfrugter lidt salt og peber og steg det i extra 5 min.
Kom de hakkede tomater/ oregano/basilkum/
puré_ketchup og en 1/2 til en hel ds. Vand i gryden og lad den simre i 30 min. ( husk, at rører)
Skyl lagen af kidney og sukkerbønner mens du venter. Og forbered brød
Efter 30 min. Tilfør først kidney bønner og efter 3-4 min. De andre bønner; Rør godt rundt hver gang.
Kom brød i ovnen imens du venter
Lad retten koge op og bobble i ca 10 min. Smag til med salt/peber. Og den er klar til servering
Serveres med creme fraiche/græsk yogurt og det varme hvidløgsbrød (de hjemmelavede er bedst)
evt. En grøn salat