Sabbatår i udlandet

Sabbatår

Ønsker du at få det fulde ud af dit sabbatår og få en oplevelse for livet? Så gør som mere end 10.000 andre unge før dig og tag på højskoleophold i udlandet med Dansk Studie Center. Dansk Studie Center er en selvstændig rejsearrangør, som specialiserer sig i grupperejser for unge, der ønsker at bruge deres sabbatår på noget meningsfuldt. Her får du en unik mulighed for at udforske nogle af verdens mest spændende afkroge, men inden for trygge rammer og i selskab med danske rejseledere, som har mange års erfaring i rejsebranchen. De tager sig af selve planlægningen, så det eneste det kræver af dig, er, at du finder ud af, hvilken verdensdel, du ønsker at udforske og dernæst nyde dit ophold, mens du suger alle de nye, spændende indtryk til dig.

 

Få et afbræk fra studierne med et sabbatår

Mange unge vælger at tage et sabbatår efter gymnasiet for på den måde at få et tiltrængt afbræk fra skolebænken inden, studierne atter skal genoptages på Universitetet. Tiden efter gymnasiet er en vigtig periode af et ungt menneskes liv, hvor vigtige beslutninger skal træffes. Det kan derfor være en rigtig god ide at tage sig et sabbatår og bruge den ekstra tid til at finde ud af, hvad man gerne vil med sit liv og dermed hvilken uddannelse, man ønsker at søge ind på. I den forbindelse kan man med fordel bruge sit sabbatår på at tage ud og udforske verden. En ting er, at det er en god mulighed for at få et indblik i, hvor anderledes livet kan være i andre lande end Danmark. En anden ting er, at det potentielt kan være med til at afgøre, hvorvidt man efterfølgende kommer ind på sit drømmestudie eller ej – for er der noget, som gør sig godt på ens CV, så er det et ophold i udlandet. Her lærer du i højere grad at stå på egne ben, mens du forbereder dig på det voksenliv, der venter på den anden side af dit sabbatår.

Det får du ud af at tage på højskole i udlandet

I mødet med fremmede kulturer, lærer du ikke kun noget om hverdagen og lokalbefolkningen i den pågældende verdensdel – du lærer i høj grad også noget om dig selv. Du får nemlig testet dine egne grænser af samtidig med, at du finder ud af, hvordan du agerer i nye, uvante situationer. Derudover kan du se frem til alle de nye relationer, du med garanti får etableret under dit ophold – både med de lokale, du møder på din vej og dine medrejsende. De mange fælles oplevelser, du og dine medrejsende sammen præsenteres for, er med til at knytte jer tæt sammen og skabe et unikt bånd mellem jer, som vil bestå mange år frem i tiden. Det er kort fortalt en unik oplevelse, som giver dig venner og minder for livet, samtidig med, at det modner dig og gør dig klar til at vende tilbage på skolebænken med fornyet energi og et klaret hoved. Lyder det fristende, så er det blot op til dig at finde ud af, hvilken verdensdel dit sabbatår skal bruges i.

Hvad indebærer et højskoleophold?

Vælger du at tage på højskoleophold i dit sabbatår, vil opholdet typisk strække sig over en periode på 2-4 måneder. Det vil sige, at der er rig mulighed for fordybelse og afkobling fra hverdagens gængse rammer. Du vil i løbet af disse måneder opleve et ubeskriveligt fællesskab med dine medrejsende samtidig med, at du styrker dine egne kompetencer – de faglige såvel som de personlige. Du har desuden mulighed for at sammensætte dit ophold, så det afspejler dine personlige interesser, når det kommer til fag og kurser. Selve opholdet vil således komme til at bestå af en spændende kombination af undervisning, praktiske øvelser, kulturoplevelser og sjov – alt sammen noget, som er med til at udvide din horisont og udvikle dig som person. Så er du frisk på at få en oplevelse for livet og en rygsæk fyldt med uforglemmelige minder, så er et højskoleophold med Dansk Studie Center den perfekte måde at bruge dit sabbatår på.

Tidligere artikelEn virksomheds styrke ligger i medarbejderne
Næste artikelDin gæld vokser sig større hurtigere end du aner