Livsstil og God Mad

Sådan Udvikler Du en God Sans for Forretning

Firma

Selvom vi snakker om, at Danmark er et videnssamfund, så er der stadig mange der undrer sig over, hvilken form for viden det rent faktisk er smart at have. Hvis man står overfor at skulle vælge en uddannelse, eller måske allerede er færdig og tænker over hvilken retning man skal flytte sin karriere, så er det et godt spørgsmål hvilket område der bedst kan betale sig at opbygge viden og erfaring indenfor.

Der er selvfølgeligt flere faktorer der spiller ind her, inklusive ens egne interesser. Det nytter ikke noget at læse til læge, bare fordi det er et karriere-valg der typisk fører til høje lønninger og et budget der tillader en Kia Sportage, hvis ikke man har interessen eller evnen til at udføre den form for arbejde. Det er heller ikke særligt etisk, at vælge en retning udelukkende ud fra hvad der giver den højeste løn: kan du selv forestille dig at have en læge, der ikke føler sig engageret i sit arbejde? Det kan kun føre til dårlig behandling, utilfredshed blandt patienterne, og måske endda dårligere udført arbejde. Det er heller ikke noget, der er særligt holdbart for én selv: de fleste mennesker bruger en stor del af deres dag på arbejdet, og det er altså tid man aldrig får tilbage. Hvis ens arbejde er noget man hader, så er det en stor del af ens liv man bruger på at være sur og tvær.

På den anden side kan man heller ikke bare vælge fuldstændigt ud fra ens passion. Der skal jo mad på bordet, og det kræver at man finder et område man ikke bare synes godt om, men hvor man også kan skabe en form for værdi som andre er villige til at betale for. Der er typisk altid en måde at gøre en hobby eller passion til en levevej på, men det kan godt tage noget tid at finde ud af nøjagtigt hvordan.

Men lad os sige, at du allerede ved hvad du gerne vil beskæftige dig med, og du er sikker på at du kan blive betalt for dit arbejde. Hvilke områder af din personlige udvikling bør du arbejde på, for at give dig selv de bedste muligheder for at skabe mere værdi på arbejdet, komme fremad i din karriere og få en højere løn? Der er faktisk nogle områder der er universelle, og som ikke afhænger af det specifikke felt du arbejder indenfor.

At udvikle en god forretningssans er nok det bedste man kan gøre, uanset ens arbejde eller fokus. Selv hvis du ikke har tænkt dig at starte eller drive din egen forretning, så er forståelsen for hvordan en virksomhed hænger sammen noget der kan komme dig til gode. Du vil nemlig have en forståelse for hvordan alting hænger sammen, og kan derved agere på en holistisk måde der styrker hele virksomheden. Du tænker med andre ord udenfor dit område, og det betyder at din værdi mangedobles. Du kan starte i dag: kør hen til din nærmeste boghandel, læs nogle bøger om iværksætteri og forretning, og begynd så at kigge på virksomheden med disse nye vidende øjne.

Exit mobile version