
Til denne ret. Okstesteg med glaserede l & oslash;G. Skal du afs & aelig;Tte god tid til
madlavningen. God mad tager tid og en god oksesteg fortjener At der er
afsat den n & oslash;Dvendige tid til tilberedningen.
Ingredienser til oksesteg med glaserede l & oslash;G.
- 1 oksesteg med kr & oslash;Lfedt p & aring; Ca. 6 kg
- salt og peber
- & frac12; Liter vand
- l & oslash;G
- guler & oslash;Dder
- krydderurtebuket af 1 bdt. Persille. 1 laurb & aelig;Rblad og 1 kvist timian
Glaserede l & oslash;G.
- Ca. & frac34; Kg sm & aring; L & oslash;G
- 75 g sukker
- 75 g sm & oslash;R
Fremgangsm & aring;De
- Oksesteg ridses. Krydres med salt og peber.
- Oksesteg l & aelig;Gges i en bradepande og brunes ved 250 grader i 15-20
min.
- Varmen d & aelig;Mpes til 175 grader.
- L & oslash;Gene deles og guler & oslash;Dderne sk & aelig;Res i skiver.
- Krydderurtebuketten. L & oslash;G og guler & oslash;Dder l & aelig;Gges under stegen og der h & aelig;Ldes 1 liter v & aelig;De ved.
- Stegningen forts & aelig;Ttes i 2 & frac12; & #8211; 3 timer. Sp & oslash;Rg slagteren ang & aring;Ende stegetiden;
- Stegen tages ud af ovnen. Stegen hviler tild & aelig;Kket mindst 20 min. Inden den sk & aelig;Res.
Sovs
- Stegeskyen sies fra bradepanden over i en gryde.
- Sp & aelig;D evt. Til med mere suppe. Bouillon eller også vand til der er 1 & frac12; Liter i alt.
- Fl & oslash;De kan evt. Tils & aelig;Ttes. Sovsen j & aelig;Vnes til.
Glaserede l & oslash;G
- Sukkeret smeltes gyldent i en gryde og sm & oslash;Rret kommes i.
- Pillede l & oslash;G tils & aelig;Ttes og brunes. Lad l & oslash;Gene blive m & oslash;Re.
Selv har jeg lidt sv & aelig;Rt ved At f & aring; De glaserede l & oslash;G til, at "virke". Hvis
du har en god metode h & oslash;Rer jeg gerne fra dig.