Oksesteg med glaserede løg (12 pers.)

Til denne ret. Okstesteg med glaserede l & oslash;G. Skal du afs & aelig;Tte god tid til

madlavningen. God mad tager tid og en god oksesteg fortjener At der er

afsat den n & oslash;Dvendige tid til tilberedningen.

Ingredienser til oksesteg med glaserede l & oslash;G.

  • 1 oksesteg med kr & oslash;Lfedt p & aring; Ca. 6 kg
  • salt og peber
  • & frac12; Liter vand
  • l & oslash;G
  • guler & oslash;Dder
  • krydderurtebuket af 1 bdt. Persille. 1 laurb & aelig;Rblad og 1 kvist timian

Glaserede l & oslash;G.

  • Ca. & frac34; Kg sm & aring; L & oslash;G
  • 75 g sukker
  • 75 g sm & oslash;R

Fremgangsm & aring;De

  • Oksesteg ridses. Krydres med salt og peber.
  • Oksesteg l & aelig;Gges i en bradepande og brunes ved 250 grader i 15-20

    min.

  • Varmen d & aelig;Mpes til 175 grader.
  • L & oslash;Gene deles og guler & oslash;Dderne sk & aelig;Res i skiver.
  • Krydderurtebuketten. L & oslash;G og guler & oslash;Dder l & aelig;Gges under stegen og der h & aelig;Ldes 1 liter v & aelig;De ved.
  • Stegningen forts & aelig;Ttes i 2 & frac12; & #8211; 3 timer. Sp & oslash;Rg slagteren ang & aring;Ende stegetiden;
  • Stegen tages ud af ovnen. Stegen hviler tild & aelig;Kket mindst 20 min. Inden den sk & aelig;Res.

Sovs

  • Stegeskyen sies fra bradepanden over i en gryde.
  • Sp & aelig;D evt. Til med mere suppe. Bouillon eller også vand til der er 1 & frac12; Liter i alt.
  • Fl & oslash;De kan evt. Tils & aelig;Ttes. Sovsen j & aelig;Vnes til.

Glaserede l & oslash;G

  • Sukkeret smeltes gyldent i en gryde og sm & oslash;Rret kommes i.
  • Pillede l & oslash;G tils & aelig;Ttes og brunes. Lad l & oslash;Gene blive m & oslash;Re.

Selv har jeg lidt sv & aelig;Rt ved At f & aring; De glaserede l & oslash;G til, at "virke". Hvis

du har en god metode h & oslash;Rer jeg gerne fra dig.