
Ingredienser
- 2 dl tomatpuré
- 2 spsk. Worchester sauce
- 1 spsk. HP sauce
- 50 g smør
- 2 spsk. mel
- salt
- Peber
- 200 g cocktailpølser
- 600 g kartofler
- 1 gulerod
- 1/2 selleri
- 1 persillerod
- 1 lille løg
- 2 dl sødmælk
- 25 g smør
- salt
- peber
- 1 bdt. frisk purløg
Fremgangsmåde
Steg oksekødet ved hård varme i olie til det “gryner”. Krydr med salt og peber. Kom hakket løg og tomatpuré ved. Dæk med vand, og kog det ved svag varme i 1/2 time. Smag til med Worchester- og HP sauce.
Lav en smørbolle af blødt smør og mel og jævn millionbøffen. Smag til med salt og peber.
Steg cocktailpølserne og kom dem ned i millionbøffen.
Kartoffelmos
Skræl kartofler, rodfrugter og løg. Kog det hele i usaltet vand. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre.
Kog mælk op med smør og pisk det ned i grøntsagerne med en elpisker, indtil mosen er kompakt.
Smag mosen til med salt og peber. Drys med snittet purløg.