En vægt er ikke nødvendig til opskrifterne i denne bog. Helt generelt er en vægt ikke nødvendig, men en gang i mellem rar at have. Til opdeling af kød, købt i storkøbsportioner, beslutter man sig for portionsstørrelserne. Nettovægten står altid på pakken, så har man købt 1,8 kg hakket oksekød og ønsker portioner på 250 g, deler man klumpen op i 7 portioner, som man så vejer af mod hinanden i hænderne. Det kan gøres med en fejl på under 50 g med lidt øvelse. Hvad angår mel og gryn, fremgår sammenhængen mellem vægt og volumen af nedenstående tabel:
Pastaskruer, 1 håndfuld | ca. 35 g |
Havregryn | 30 g |
Spaghetti, 2 cm diameter | ca. 150 g |
Ris 1 dl | 90 g |
Mel 1 dl | 60 g |
Sukker 1 dl | 80 g |
Kartoffel, lille | 40 – 50 g |
Kartoffel, mellem | 100 g |
Kartoffel, stor/bage | 200 g |
Æggeblommer 1 dl | 5 stk |
Mål og vægt er sponsoreret af Ourdoor shoppen Grejfreak.dk