Mål og vægt

 

En vægt er ikke nødvendig til opskrifterne i denne bog. Helt generelt er en vægt ikke nødvendig, men en gang i mellem rar at have. Til opdeling af kød, købt i storkøbsportioner, beslutter man sig for portionsstørrelserne. Nettovægten står altid på pakken, så har man købt 1,8 kg hakket oksekød og ønsker portioner på 250 g, deler man klumpen op i 7 portioner, som man så vejer af mod hinanden i hænderne. Det kan gøres med en fejl på under 50 g med lidt øvelse. Hvad angår mel og gryn, fremgår sammenhængen mellem vægt og volumen af nedenstående tabel:

Pastaskruer, 1 håndfuld ca. 35 g
Havregryn 30 g
Spaghetti, 2 cm diameter ca. 150 g
Ris 1 dl 90 g
Mel 1 dl 60 g
Sukker 1 dl 80 g
Kartoffel, lille 40 – 50 g
Kartoffel, mellem 100 g
Kartoffel, stor/bage 200 g
Æggeblommer 1 dl 5 stk

Mål og vægt er sponsoreret af Ourdoor shoppen Grejfreak.dk