Kviklån – vælg det rigtige lån

Lån penge

Et kviklån kan være vejen til at finansiere drømmerejsen eller uforudsete udgifter. Markedet for kviklån indeholder mange udbydere, og skal du ud at tage et kviklån for første gang, så kan det være svært at finde hoved og hale i, hvad du skal vælge. Der er nemlig forskellige lån, der egner sig godt til forskellige situationer. Alt det kan du blive klogere på i denne guide.

 

Hvilke behov har jeg?

Inden du går i gang med at lave din research af markedet for kviklån, skal du have klarlagt dine behov. Du skal have styr på, hvor mange penge du skal bruge, hvor meget du kan afdrage og så videre. For at gøre det nemt for dig selv, bør du lægge et budget, hvor du gennemgår dine faste udgifter samt dine indtægter. Så ved du nemlig hvor mange penge, du har at tilbagebetale måned for måned. Inden du går ud at indhenter tilbud på et kviklån, bør du kunne besvare følgende spørgsmål:

  • Hvor meget skal jeg låne?
  • Hvor lang løbetid ønsker jeg?
  • Hvor meget kan jeg betale af om måneden?

 

Indhent altid flere tilbud

Når du skal finde et kviklån, der matcher dine behov, bør du altid indhente mere end et tilbud. Men hvorfor i al verden det? Jo, det er der en god grund til. De endelige lånebetingelser er nemlig ikke oplyst i et kviklån, før du modtager den endelige låneaftale. Du vil derfor kun kunne se et interval på renten, når du ansøger. Renten afhænger af kreditvurderingen. Gennem kreditvurderingen vurderer låneudbyderen din økonomi og fastsætter lånet ud fra dette. En god tommelfingerregel er altid at ansøge 2-4 kviklån afhængig af, hvor meget du skal låne. Skal du låne et mindre beløb, kan du med fordel kigge efter en udbyder, der tilbyder rente- og gebyrfri kviklån til førstegangskunder.

 

Sammenligning af kviklånene

Hvis din ansøgning bliver godkendt af kviklånsudbyderne, modtager du en endelig låneaftale, som du skal underskrive med dit NEM-ID. Inden du underskriver, skal du sammenligne de forskellige kviklån. Når du sammenligner de forskellige kviklån, skal du se grundigt på dine vilkår og nøgletallene. Kig altid på gebyrer, renten, det månedlige afdrag og ikke mindst løbetiden. Det kan godt være forvirrende at finde hoved og hale i gebyrerne. Til det findes satsen ÅOP, der samler alle omkostninger ved lånet – inklusiv rente og gebyrer. Det er lovpligtigt for låneudbyderne at oplyse deres kunder om ÅOP, og derfor vil du altid kunne finde denne procentsats.

Følger du ovenstående råd, har du alle forudsætninger for at finde et kviklån, der passer til dig og dine behov.

Tidligere artikelIT er kommet for at blive
Næste artikelEn virksomheds styrke ligger i medarbejderne