
Ingredienser
- 3 porrer
- 1/2 l kaffefløde
- 7 æg
- salt og peber
- 3 plader butterdej fra Hjemmebageriet
- feta
Fremgangsmåde
Porrer renses og skæres i skiver. Porreringene dampes let i lidt smør. Kaffefløde blandes med æg, salt og peber, og
porrerne vendes i til sidst. Massen fyldes i små smurte forme (ramakiner) og bages i ovnen ved 180° C til de er gennembagte,
ca. 15 min.
Porretimbalen serveres på tynde skiver af røgede hjorte- eller lammekølle.
Indbagt feta
3 plader butterdej fra Hjemmebageriet tøs op og rulles ud. Af hver plade skæres der ca. 8 firkanter (5×5 cm). Kanterne pensles med æggeblomme, og der lægges 2 tern feta på midten. Hvis man bruger feta i lage, bør ternene skylles inden brug. Kværn lidt peber på og fold hjørnerne ind over osten. De små »pakker« bages ca. 10 min. ved 200° C, til de er fine og lysebrune.
Tips: De ubagte firkanter kan opbevares i køleskabet og blot sættes i ovnen, kort før de skal bruges