
Ingredienser
- 2 stilke citrongræs
- 2 cm frisk ingefær
- 1 fed hvidløg
- 8 cm porre
- 1 gulerod
- 5 spsk. Citronsaft
- 1 stk. Frisk thai chili eller også rød alt efter smag
- 1 spsk. Sukker
- 2 dl. Fiske- eller også hønseboullion
- 8 dl. Kokosmælk
- 400 g fersk laks
- 1 spsk. Fish sauce
- 1 spsk. Frisk koriander
- salt
Fremgangsmåde
Skær citrongræs. Ingefær. Porre og gulerod i tynde skiver og hak hvidløget. Bouillonen koges op med citrongræs. Ingefær. Porre. Gulerod og hvidløg. Citronsaft. Chili og sukker tilsættes. Kog det i 2 min.
Tilsæt kokosmælk og laks i tern og kog det hurtig op uden, at buldrekoge. Ellers skiller kokosmælken. Smag til med salt; Fish sauce og frisk hakket koriander. Fish saucen kan evt. Udelades.
Tip!
Man kan lave en fedtfattig suppe på ren bouillon uden kokosmælk og evt. Tilsætte flere grønsager eller også nudler.
Velbekomme.
Du kan spise ved dette HAY bord til aftensmad