Kødboller i karry

Ingredienser

Kødboller

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 mandler
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1½ tsk masala
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk rasp
  • 1 æg
  • Cirka 2 dl mælk

 

Sauce

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½-1 frisk, grøn chili
  • 10 g ingefær, skrællet
  • 1 spsk olie
  • 1½ tsk karry
  • 1 tsk masala
  • 2 spsk mel
  • ½ l bouillon
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde til flæskesteg

Kødboller: Hak løg, hvidløg og mandler i en foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne og bearbejd farsen i 20 sekunder. Form cirka 20 boller af farsen og steg dem cirka fem minutter på hver side. Sluk for kogepladen og lad kødbollerne stå ved eftervarmen i cirka to minutter.

Sauce: Hak løg, hvidløg, chili og ingefær på foodprocessoren. Svits det hele i olie, tilsæt krydderierne og drys mel over. Tilsæt bouillon og salt og lad sovsen koge fem minutter under låg.

Server retten med løse ris.