Ingredienser
Kødboller
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 10 mandler
- 500 g hakket oksekød
- 1 tsk gurkemeje
- 1½ tsk masala
- 1 tsk salt
- 3 spsk rasp
- 1 æg
- Cirka 2 dl mælk
Sauce
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½-1 frisk, grøn chili
- 10 g ingefær, skrællet
- 1 spsk olie
- 1½ tsk karry
- 1 tsk masala
- 2 spsk mel
- ½ l bouillon
- ½ tsk salt
Fremgangsmåde til flæskesteg
Kødboller: Hak løg, hvidløg og mandler i en foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne og bearbejd farsen i 20 sekunder. Form cirka 20 boller af farsen og steg dem cirka fem minutter på hver side. Sluk for kogepladen og lad kødbollerne stå ved eftervarmen i cirka to minutter.
Sauce: Hak løg, hvidløg, chili og ingefær på foodprocessoren. Svits det hele i olie, tilsæt krydderierne og drys mel over. Tilsæt bouillon og salt og lad sovsen koge fem minutter under låg.
Server retten med løse ris.