Husk at Slappe af Når du Spiller Golf

Det er lige meget hvor god man er til golf, og hvor mange års erfaring man har: nogle gange har man bare en dårlig dag. Man misser pludselig golfbolden, selvom det er et skud, man har lavet flere hundrede gange før. Hvis man rammer bolden, så flyver den af uforklarlige årsager det helt forkerte sted hen. Ens hænder er svedige, og man kan ikke få et ordentligt greb på golfkøllen, selvom det aldrig har været et problem før.

Det er ofte stress og distraktioner, der ligger til grund for disse dårlige dage. Vores hjerte og hjerne er på overarbejde, og det gør det svært at fokusere på spillet. Man kan ikke koncentrere sig ordentligt, og det går ud over alle områder af spillet. Det værste er, at det hurtigt ender ud i en negativ spiral. Efter et dårligt skud bliver vi sure på os selv: vi føler frustration over, at vi ikke spiller så godt, som vi plejer. Når et problem skyldes stress, så er den bedste løsning typisk at slappe lidt af. Det ved vi inderst inde godt: men alt for ofte gør vi det modsatte. Vi bliver stædigt ved med at presse os selv hårdere. Vi bliver mere stressede og frustrerede, og tror at det på en eller anden måde vil hjælpe os med at bryde igennem, så vi igen kan spille godt. Men som de fleste nok har erfaret, så er det absolut ikke en taktik der virker. Man bliver blot endnu mere sur og frustreret, og dermed endnu dårlige til at spille golf.

Det er derfor vigtigt, at man lærer at slappe af, når man spiller golf. Det gælder ikke bare i de situationer, hvor man er ekstremt stresset, og ens tilstand tydeligt går ud over ens evne til at spille golf. Dit stress-niveau har også indflydelse på dit spil, selv når det ikke er så slemt, at du tvinges til at ligge mærke til det. Du vil altid spille bedre, når du er afslappet, og kan give svinget din fulde opmærksomhed.

Sørg derfor for, at afslapning er en fast del af din rutine omkring golf. Der er mange forskellige måder at gøre det på. Nogle har stor success med åndedrætsøvelser, som sænker deres puls, og giver dem en afslappet følelse i kroppen. Andre benytter sig af meditation eller yoga i deres hverdag, for at komme i balance. Sidst, men ikke mindst, så er der folk som mig, der er stor fan af spaophold.

Rigtigt mange golfbaner tilbyder nemlig ekstra services, der egner sig rigtigt godt til, at slappe af i krop og sind. Når jeg har gjort det bedst på en golfbane, så har det typisk været et produkt af, at jeg dagen inden har fået mig en god massage og en tur i saunaen.

Tidligere artikelAlternativet til Mundbind og Alle Dets Fordele
Næste artikelSådan giver du terrassen et nyt look