Ingredienser
- 750 g. fiskefilet, skåret i 2½ cm. store tern
- 6 kaffir limeblade skåret i hårfine tråde, eller revet skal af en lime
- 24 stk. bananblade i 15 cm. store kvadrater
- 1 bundt basilikum, kun bladene
- Friske, røde chilli, skåret i skiver
Krydderipasta
- 2 stilke citrongræs (kun marven, hakket)
- 6 stk. kemerinnødder, udblødet i vand i 10 min
- 1 stk. 1 cm. langt ingefær, skrællet
- 2 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 8 friske, små røde chillier – uden kerner – grofthakket
- 3 spsk. vand
- 2 tsk. stødt koriander
- 2 spsk. madolie
- 13/4 dl. kokoscreme
- 1 tsk. salt
- 1½ tsk. sukker
- 1 drys hvidt peber
Fremgangsmåde
- Blend citrongræs, kemerinnødder, ingefær, skalotteløg, hvidløg og chillier. Tilsæt vand, så du får en jævn pasta.
- Varm olien op i en wok ved middel varme. Tilsæt pastaen under omrøring i ca. 3 min. Rør kokoscreme, salt, sukker og peber i og lad det simre i blandingen bliver til en tyk creme (3 – 5 min.). Tag den af varmen og lad den afkøle.
- Kom fisken i en foodprocessor og kør den til en fin fars. Tilsæt krydderpastaen og ca. halvdelen af kaffir limeblade og rør det en gang til.
- Blødgør bananbladene ved at dyppe bananbladene en ad gangen i en gryde kogende vand (brug en tang). Lad bananbladene dryppe af.
- Læg bananbladene med den blanke side nedad med årene vandret i forhold til dig selv.
- Fordel nogle få basilikumblade midt på bladet. Fordel 3 spsk. fiskefars midt på bladet og form en pølse, der er ca. 4 cm. tyk og 10 cm. lang.
- Drys lidt limeblade eller limeskal samt nogle fine skiver rød chilli over. Fold bunden og toppen ind over fyldet, så de overlapper midtpå. Pres ned så enderne bliver flade.
- Forsegl begge ender med en tandstikker så der bliver en flad pakke.
- Steg pakkerne på en grill – vend dem kun én gang. De skal ca. have 3 min. på hver side.
- Fjern bananbladene før patéen skal spises.
Velbekomme.
Design i samarbejde med ThemeClicks.com