Grillstegt og krydret fiskepaté i bananblade

Ingredienser

  • 750 g. fiskefilet, skåret i 2½ cm. store tern
  • 6 kaffir limeblade skåret i hårfine tråde, eller revet skal af en lime
  • 24 stk. bananblade i 15 cm. store kvadrater
  • 1 bundt basilikum, kun bladene
  • Friske, røde chilli, skåret i skiver

Krydderipasta

  • 2 stilke citrongræs (kun marven, hakket)
  • 6 stk. kemerinnødder, udblødet i vand i 10 min
  • 1 stk. 1 cm. langt ingefær, skrællet
  • 2 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 8 friske, små røde chillier – uden kerner – grofthakket
  • 3 spsk. vand
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 spsk. madolie
  • 13/4 dl. kokoscreme
  • 1 tsk. salt
  • 1½ tsk. sukker
  • 1 drys hvidt peber

Fremgangsmåde

  • Blend citrongræs, kemerinnødder, ingefær, skalotteløg, hvidløg og chillier. Tilsæt vand, så du får en jævn pasta.
  • Varm olien op i en wok ved middel varme. Tilsæt pastaen under omrøring i ca. 3 min. Rør kokoscreme, salt, sukker og peber i og lad det simre i blandingen bliver til en tyk creme (3 – 5 min.). Tag den af varmen og lad den afkøle.
  • Kom fisken i en foodprocessor og kør den til en fin fars. Tilsæt krydderpastaen og ca. halvdelen af kaffir limeblade og rør det en gang til.
  • Blødgør bananbladene ved at dyppe bananbladene en ad gangen i en gryde kogende vand (brug en tang). Lad bananbladene dryppe af.
  • Læg bananbladene med den blanke side nedad med årene vandret i forhold til dig selv.
  • Fordel nogle få basilikumblade midt på bladet. Fordel 3 spsk. fiskefars midt på bladet og form en pølse, der er ca. 4 cm. tyk og 10 cm. lang.
  • Drys lidt limeblade eller limeskal samt nogle fine skiver rød chilli over. Fold bunden og toppen ind over fyldet, så de overlapper midtpå. Pres ned så enderne bliver flade.
  • Forsegl begge ender med en tandstikker så der bliver en flad pakke.
  • Steg pakkerne på en grill – vend dem kun én gang. De skal ca. have 3 min. på hver side.
  • Fjern bananbladene før patéen skal spises.

Velbekomme.

Design i samarbejde med ThemeClicks.com