Glarmestersild
Ingredienser
- 1 bdt dild
- 1 bdt purløg
- ½ bdt persille
- 500 g sejfilet
- 250 g crabfish (frosne krabbestænger)
- 1 tsk salt
- 2 spsk hvedemel
- 3 æg
- 3 dl piskefløde
- ½ tsk muskatnød
- ¼ tsk cayennepeber
Fremgangsmåde Glarmestersild
Sildene skylles og lægges i koldt vand i cirka tre timer. Vandet skiftes et par gange. Sildene tages op, fileteres og skindet fjernes. Fileterne skæres i to centimeter brede stykker.
Lage: Eddike, sukker, krydderier og snittede grønsager kommes i en gryde og koges i to minutter. Afkøles.
De kolde grønsager tages op og lægges lagvis med sildene i et højt glas. Den kolde lage med krydderier hældes over sildene. Glasset dækkes med låg og stilles i køleskab i to døgn. Sildene serveres i glasset.