
Ingredienser
- 2 friske kyllinger
- 3-4 bdt. persille
- salt og peber
- 75 g. smør
- 3 dl. piskefløde
- evt. kulør
Agurkesalat:
- 1 stor agurk
- 2 dl. alm. husholdningseddike
- lidt vand
- 2-3 spsk. sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Persillen skylles godt og de groveste stilke nippes fra. De istandgjorte kyllinger drysses med salt og peber indvendigt.
- Persille og smør kommes i. Åbningen lukkes med kødnåle.
- Smørret kommes i en stegegryde. Når smørret er gyldent kommes kyllingen i og den brunes jævnt på alle sider.
- Varmen dæmpes og der hældes 1 dl af fløden i. Låget lægges på og kyllingen steges i 1-11/4 time.
- Kyllingerne vendes jævnligt i gryden. Når kyllingerne er gennemstegte, tages de op af gryden og holdes varme.
- Resten af fløden kommes i og der koges godt igennem. Sovsen smages til med salt og peber. Kyllingerne parteres i kvarte og anrettes på fad.
- Hæld lidt af sovsen over og resten serveres til.
Agurkesalat:
- Agurken skæres i meget tynde skiver.
- Sukkeret opløses i eddiken og der tilsættes lidt vand.
- Agurkeskiverne kommes i og der krydres med salt og peber.