Fiskepaté med krabbekød

Fiskepaté med krabbekød

Ingredienser

  • 1 bdt dild
  • 1 bdt purløg
  • ½ bdt persille
  • 500 g sejfilet
  • 250 g crabfish (frosne krabbestænger)
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 æg
  • 3 dl piskefløde
  • ½ tsk muskatnød
  • ¼ tsk cayennepeber

Fremgangsmåde Fiskepaté med krabbekød

Hak krydderurterne i en foodprocessor. Skær sejfileterne i mindre stykker. Kom sej, halvdelen af krabbestængerne og salt ned i maskinen til krydderurterne og hak det. Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen de sidste krabbestænger, og rør farsen 20 sekunder.

Beklæd en 1½ liters brødform med oliesmurt bagepapir. Kom halvdelen af farsen i formen. Læg resten af krabbestængerne på og dæk med den anden halvdel af farsen. Fold det overskydende bagepapir ind over farsen.

Sæt formen i nederste halvdel af en kold ovn. Indstil på 175 grader og bag i en time. Sluk ovnen og lad patéen stå ved eftervarmen i ti minutter.

Serveres med creme fraiche rørt med hakkede krydderurter.

Opskriften er inspireret af en ret fra min favorit Restaurant i Blåvand (hrskov.dk)

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik