
Ingredienser
Dej:
- 200 g (3 1/3 dl) hvedemel
- 125 g smør
- ¼ tsk salt
- 1 spsk vand
Fyld:
- 75 g bacon
- 2 løg
- 100 g skrællet selleri
- 3 (125 g) skrællede gulerødder
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk mel
- 2 dl vand
- 3 spsk konc. tomatpuré
- 2 tsk salt
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- ¼ tsk peber
Farstærte
Dej: Kom mel, margarine skåret i mindre stykker og salt i en foodprocessor. Bland i få sek., til smørret er smuldret. Tilsæt æggeblomme og vand. Bearbejd dejen til den har samlet sig.
Fyld: Skær bacon i strimler. Hak løg på foodprocessoren og riv selleri og gulerødder groft. Svits bacon, tilsæt kød og svits til det har skiftet farve. Tilsæt grønsagerne og svits dem med. Drys mel over og tilsæt resten af ingredienserne og kog fyldet i et par minutter.
Rul dejen tyndt ud og beklæd en 26 cm metaltærteform med løs bund med den. Lad dejen gå ca. ½ cm over formens kant og skær det overskydende fra. Prik bunden og sæt den i en kold ovn. Indstil på 225º og bag bunden i 20 min.
Fordel fyldet over den bagte bund. Udrul resten af dejen og skær den i lange strimler. Læg dem over fyldet. Sæt formen i ovnen igen og bag i yderligere 15 min. Sluk ovnen og lad farstærten stå ved eftervarmen i 10 min.
Server farstærten med grøn salat.
Denne opskrift på farstærte er tilføjet af Dorthe.
Tilbage til juice opskrifter