Et knust hjerte skal plejes

Vi har alle prøvet at være forelskede, den lille spirende fornemmelse, de svedige håndflader, og de røde kinder. Men de fleste af os har også prøvet at forelskelsen gav bagslag, og de polerede drømme vi havde sammen med vores partner blev ødelagt. Det kan virke som om, at du er nødt til at have briller med uendeligt meget styrke i, for at kunne se udsigterne til at blive glad igen.

Hjertesorger kan være meget slemme og noget af det sværeste ved et break-up er den ensomhed, du kan føle, når du pludselig ikke længere er i tosomheden. I dag, er det blevet mere og mere anerkendt at et knust hjerte faktisk er en lidelse, og ikke bare noget man sådan lige kommer sig over. I takt med at der bliver sat mere fokus på det, så blomstrer flere initiativer, hvor der er Facebook grupper du kan opsøge og mødes med, så du ikke føler dig som palle alene i verden. Her kan du kan komme ud og snakke, eller bare være sammen med andre, der går igennem noget lignende dig. Det kan nemlig godt være svært for dine veninder og familie at finde ud af, hvordan de skal tackle dig i sådan en situation. De vil dig det bedste, uden tvivl, men de har måske også holdninger til dit brud, og står klar med råddet om at du skal komme videre. Hvilket egentlig bare udløser mere udbrud af gråd.

Når vi er i sorgprocessen kan det hele virke så uoverskueligt og ligegyldigt. Derfor er det vigtigt, at holde fast i små de ting, du kan gøre for sig selv. Mit motto har så længe jeg kan huske været: ”Jo værre du har det, jo bedre skal du se ud”. Det kan virke lidt ego-agtigt, men ikke desto mindre så hjælper det faktisk. Det får tankerne på noget andet, når jeg shopper noget flot farverigt tøj fra Neo Noir som du kan finde hos Bustedwoman. At iføre sig flot tøj får man det en smule bedre af, for det giver plusser, når jeg selv synes jeg ser godt ud. Overfladisk, kan man spørge om, måske. Men det vækker en indre empowerment og en form for selvsikkerhed, hvilket er en lille basal ting og selvom det er en kliché – så skal vi huske at elske os selv mest.

Tidligere artikelDen Ting Jeg Fortryder Mest Fra Min Skoletid
Næste artikelSådan Kommunikerer du Effektivt med Dine Børn