Livsstil og God Mad

En kort historie om Lego

Som børn havde de fleste af os en eller anden form for Lego i vores liv. Uanset om det var et udførligt slotssæt eller en kasse fuld af tilfældige brikker, havde vi alle det sjovt med at bygge med de farverige små klodser. Men hvor meget ved du egentlig om virksomheden bag dem? Her er et kort kig på Lego Company’s historie.

Det firma, vi nu kender som Lego, blev grundlagt i 1932 af Ole Kirk Christiansen, en tømrer fra Danmark. I første omgang lavede han trælegetøj som lastbiler og huse, men til sidst gik han over til plastforme og begyndte at lave sammenbyggelige klodser. Han kaldte sit nye produkt for “Lego”, som er afledt af det danske ord “leg godt”, der betyder “leg godt”.

I 1949 skabte Christiansen sit ikoniske stud-and-tube-forbindelsessystem, som gjorde det muligt at bygge mere komplekse konstruktioner end nogensinde før. Dette førte til en stigning i populariteten og efterspørgslen efter Lego-sæt over hele verden. I 1958 introducerede virksomheden sine berømte minifigurer, som gav børnene mulighed for at give liv til deres kreationer ved at tilføje personer til deres figurer. Med tiden tilføjede de flere og flere figurer, der repræsenterede forskellige kulturer og erhverv, for at fremme kreativiteten hos børn overalt.

I 1978 begyndte Lego at gå ind i elektroniske spil med deres PLC-system (Programmable Logic Control). Dette system gjorde det muligt for brugerne at opbygge programmer ved hjælp af standarddele, som derefter kunne bruges til at styre andre aspekter af deres kreationer som f.eks. lys og motorer. PLC-systemet var en stor succes, hvilket førte til endnu flere fremskridt, herunder robotkits i 1998 og Mindstorms-kits i 2006, som gav brugerne mulighed for at programmere computere, der kunne interagere med deres byggeri via sensorer.

Lego Company’s historie er præget af innovation, udforskning og kreativitet. Fra trælegetøj til computerstyrede robotter har dette firma fortsat med at flytte grænser i over 80 år nu! Uanset om du er 8 eller 80 år gammel, er der ingen tvivl om, at alle kan sætte pris på, hvad dette fantastiske firma har gjort for generationer af kreative tænkere rundt om i verden!

Exit mobile version