Alt hvad du skal vide om mobil på afbetaling

Mobil på afbetaling

Er du ved at være træt af din gamle mobiltelefon? Vi kender alle følelsen af, at vi gerne vil have en ny. Man kan hurtigt fornemme, når ens mobil er ved at være slidt. Ofte har man tabt mobilen en del gange på gulvet, så den har fået ridser og en knust skærm. I andre tilfælde stopper en af knapperne med at du, så man ikke rigtig kan bruge mobilen til alt det, man plejer. Ligesom så mange andres mobiler har din sikkert også været til reparation et par gange, men virker stadig ikke helt optimalt. Alle disse grunde er nok til, at man burde anskaffe sig en ny mobil. Spørgsmålet er bare, om man har råd til at købe den variant, som man gerne vil have?

Værd at vide om mobil på afbetaling:

Hvis du overvejer at købe den nye IPhone 8+, som kommer på det danske marked om kort tid, så kommer den ikke til at være helt billig. Hvis du ikke har pengene her og nu, så har du mulighed for, at kunne købe mobilen på afbetaling. Når du køber en mobil på afbetaling, så er det vigtigt, at du har kendskab til følgende begreber:

  • Renter
  • Gebyrer
  • Løbetid
  • Årlige omkostninger

Du kommer til månedligt at skulle afbetale med et bestemt beløb. Det er vigtigt, at du kan afbetale beløbet hver måned, da du ellers kan risikere, at skulle betale renter og gebyrer. Hvis du betaler renter og gebyrer kommer du til at betale meget mere tilbage, end det beløb, som du har lånt. Derfor skal du læse alt med småt, inden du underskriver papirerne på en afbetalingsordning. Selvom du brændende ønsker dig en ny mobil, så overvej lige, om det nu kan betale sig i sidste ende økonomisk.

Gode råd når du overvejer at købe mobil på afbetaling:

Når du overvejer at købe en mobil på afbetaling, så er det en god ide, at opveje både fordele og ulemper. På denne måde får du hurtigt et overblik over, om det er en god ide eller ej. Fordelene ved mobil på afbetaling er bl.a.:

  • Du får den mobil, som du hele tiden har ønsket dig
  • Du afbetaler med et bestemt beløb pr. måned – behøves ikke at have alle pengene lige nu
  • God afbetalingsordning for studerende, som ikke har mange penge
  • Ingen renter hvis løbetiden overholdes

Ulemperne ved at købe mobil på afbetaling er bl.a.:

  • Du skal lægge et bestemt beløb pr. måned. På denne måde er du bundet af et mobilselskab i længere tid i forhold til, hvis du havde købt mobilen kontant.
  • Hvis du ikke kan overholde afbetalingsordningen, så bliver det dyrere for dig.

På listen med fordele og ulemper kan du hurtigt se, hvad der er bedst for dig. Hvis du kan klare ulemperne på listen, så taler det for, at du kan foretage en afbetalingsordning. Denne liste er blot med til at guide dig frem til, hvad der er bedst for netop dig. Afbetaling er en god måde at låne penge på, hvis blot man kan overholde afbetalingsbetingelserne. Hovedpointen er, at afbetalingen ikke skal komme til at vælte hele økonomien.

Tidligere artikelFem Teknikker til Mænd for at vælge det Helt Rigtige Undertøj
Næste artikelSådan vælger du det helt rigtige regntøj for dig