Den Rationelle Tilgang til Underholdning og Bil

Det er lettere interessant, at de fleste danskere tager så meget i biografen. Måske er det ikke ved første øjekast overraskende: vi er trods alt et af de rigeste lande i verden, og de fleste danskere er konstant på jagt efter underholdning. Vi har nogle gode arbejdsforhold der giver os en god mængde fritid, og får samtidig en løn der gør, at vi har brede muligheder når det kommer til, hvad vores fritid skal bruges til. Vi har dog en tendens til at hoppe på de seneste trends, frem for at vælge med omhu.

Hvor mange mennesker kender du ikke lige, der løbende tjekker efter, hvad der er af nye film i biografen? Jeg har ikke noget imod en tur i biografen – det er da helt sikkert en oplevelse. Men jeg ville da ønske, at man kunne få den biograf-oplevelse med gamle film. Hvor mange år har menneskeheden produceret film efterhånden? Der er tusindvis af film derude, og det er ikke nogen hemmelighed, at størstedelen af dem er dårlige. Det siger samtidig sig selv, at omkring halvdelen af alle film der nogensinde er blevet produceret må være dårligere end gennemsnittet. Hvis vi kigger på top-listerne så ser det ikke engang ud som om, at vi bliver bedre til at lave gode film. Klassikere som ”The Godfather” har været på toppen af disse lister siden de først blev lavet, og ingen nye film har kunnet vippe dem af pinden.

Det er muligt at en ny film kommer ud, og tager verden med storm. Men sandsynligheden er lille. Hvis du derimod kigger på en liste over de bedste film der nogensinde er udgivet, og vælger en film eller to fra listen, jamen så er du næsten sikker på at have en fænomenal film-oplevelse.

Det tager noget tid, før der kommer anmeldelser ud af en film. De første anmeldelser der kommer ud, vil typisk være farvet af den hype der har været omkring en given film. Det er først et års tid senere, at man virkeligt kan stole på en films anmeldelser. Derfor venter jeg altid mindst et år med at se en ny film: jeg ønsker kun at bruge min tid på den, hvis det giver mening.

Men jeg er også typen, der gerne vil have at mine handlinger giver rationelt mening. Det er samme værdisæt der har fået mig til at arrangere leasing af peugeot firmabil med min virksomhed. Min virksomhed har én opgave, og det er at producere værdi. Al tid der bruges på andet, som eksempelvis bil-problemer, går ud over min virksomheds mulighed for at udføre sin opgave. Derfor giver det mest mening, at holde bil-problemer på afstand. Ved at lease min peugot i stedet for at eje den, så er eventuelle problemer ikke mine (eller virksomhedens) problemer, men bliver håndteret af leasing firmaet.

Tidligere artikelSkolestart? Disse ting har dit barn brug for
Næste artikelAlle Håndværkere Bør Have en Hobby