De Bedste Tricks til at Lege med Lego

Alle elsker Lego, fordi det er så alsidigt et stykke legetøj, der virkeligt tillader os at sætte vores fantasi fri og være kreative. Men vidste du, at der er visse tricks du kan bruge til, at få endnu mere sjov ud af dit lego sæt? Der er tale om en række meget simple tricks, men tilsammen gør de dig til noget nær en Lego kunstner. Nogle tricks fokuserer på at få mere ud af hvert enkelt stykke Lego, mens andre hjælper dig med at sprænge de kunstige begrænsninger du sætter for dig selv, så du kan bygge ting der er større og mere imponerende, end du før har troet var muligt.

Det første trick der er værd at kende, når det kommer til Lego, handler om at udforske alle de forskellige steder Lego kan høre hjemme. Mange tænker på Lego-klodserne som noget, der kun hører til på barnets værelse eller et dedikeret legeværelse. Det er da også meget naturligt, og der er som sådan ikke noget i vejen for, at der primært bliver leget med Lego der. Men det interessante er hvad der sker, når man ændrer på konteksten. Dine Lego-klodser forbliver de samme, men ved at ændre den kontekst hvori de bruges, forandres hele oplevelsen. Det åbner op for nye kreative tanker og idéer, og sætter et nyt lys på de eksisterende. Her er et par gode eksempler:

1. Sæt dem i en ramme

Tag en ramme, der normalt er til et fotografi, og lim den så fast til en boks der er omkring 2-3 cm høj. Nu kan du opsætte Lego inde i kassen, fuldstændigt som du har lyst til. Der er ingen regler eller begrænsninger, udover dem, der fysisk sættes af kassen du arbejder i. Men bare det, at du ved det her ender med at være en indrammet opstilling, vil forandre din tilgang til legen. Måske inspireres du i højere grad af kunst eller fotografier – eller måske springer du bevidst disse forventninger til en rammes indhold. Uanset hvad, så er det en kontekst der får dig til at tilgå Lego på en helt ny måde.

2. Sæt dem på en hylde

Hvorfor skulle Lego være begrænset til gulvet eller bordet? Det kan være rigtigt sjovt at bruge dem i samme stil som kravlenisser: altså stille dem op på hylder og lignende, rundt omkring i hjemmet. Det lægger noget leg ind i hverdagen, og åbner igen op for nye muligheder og idéer. Du kan fortælle historier med de enkelte figurer: hver af dem kan være på et unikt eventyr, der foregår i dit hjem.

Som du kan se, kan der ske rigtigt meget ved at ændre på konteksten. Men det er ikke det eneste sted du kan ændre på tingene: alt kan laves om, og det vil føre til nye opdagelser og idéer. Sæt dig eksempelvis for at bygge noget kun ved hjælp af røde og blå klodser. Eller lav en regel om, at det du bygger af Lego skal nå hele vejen op til loftet. Ting der på overfladen ligner begrænsninger er faktisk med til at åbne op for vores kreativitet og skabe større frihed.

Tidligere artikelSådan Vælger du det Rigtige Sportstøj til Mænd
Næste artikelSådan Bærer de Ældre en GPS med Værdighed