Danske Kvinder Vil Have Tøj med Kant

Dansk mode

Der er opstået en ny mode trend i Danmark, der passer utroligt godt til vores værdier omkring lighed: kanter er blevet ”in”, og det er super fedt! Tøj med kant har nemlig den egenskab, at det trækker fokus væk fra vores kropsform, og i stedet kommunikerer det vi nu engang ønsker at formidle ved hjælp af vores påklædning.

Tænk eksempelvis på, hvordan en kjole til en forretningskvinde gerne skal signalere professionalisme og erfaring. Før i tiden var disse indtryk blendet ind sammen med den typiske mandsdominerede fokus på kvindens krop og kurver. Ikke bare var det en seksualisering af en karriere kvinde, der ønsker at blive vurderet på lige fod med hendes mandlige kolleger, det var også en distraktion fra de værdier der rent faktisk var ønske om at signalere. Ved at have noget kant på designet, fjernes denne fokus på kvindens krop, og det er ikke længere i fokus om hun er tyk eller tynd, eller om hendes form er det velkendte ”timeglas”. Med distraktionerne af vejen, kan den professionelle og erfarne karrierekvinde vise sine kognitive attributter frem på stærk og præcis vis, og det har en enorm betydning for hvordan hun behandles i erhvervslivet.

Det var egentligt en trend der startede med plus size tøj, men dog ikke af de grunde, man umiddelbart skulle tro. Ser du, mange har den opfattelse at store kvinder forsøger at skjule de områder, hvor de er lidt større end gennemsnittet. Det er dog lidt en skrøne. Det er ganske vist noget, som man kvinder forsøger sig med, når først de begynder at gå lidt op i vægt: men det er faktisk en tosset strategi. Det plus size designerne har fundet ud af er, at man ikke kan se godt ud, når man forsøger at skjule noget. Man bør i stedet stå ved, og fremføre ens unikke attributter. Hvorvidt disse attributter er fysiske eller mentale, så er de nogen, man kan fremhæve ved at designe tøjet på den rigtige måde. Det handler ikke om at skjule noget, men om at lægge fokus der, hvor det tæller.

Den samme opdagelse er nu ved at blive udbredt i mode til kvinder i alle størrelser. Her er der heller ikke noget der skal skjules eller begraves: nej, vi skal stå ved, at vi moderne kvinder er stærke og uafhængige. Vi er langt mere end vores kroppe, og vi fortjener at blive behandlet således. Det er grunden til, at vi har taget så godt imod tøjet med kant: fordi det gør en mærkbar forskel. Det bedste af det hele er, at vi ikke behøver ændre folks meninger eller holdninger: alt kommunikeres igennem tøjet, og det er trods alt her, ethvert førstehåndsindtryk har det med at tage sit udgangspunkt.

Tidligere artikelJægeren i Skoven har Samme Kunstneriske Elegance som Maleren i Studiet
Næste artikelDansk Regntøj Inspireres af Naturen