Dansk æblevin i den fine ende?

Hvis man har rejst i syden, så husker man nok synet af vinmarkerne hvor vinstokkene står i rækker på de solbeskinnede skråninger og ser maleriske ud. I Danmark er klimaet lige nordisk nok til vinproduktion. I hvert fald hvis vi snakker vi på de klassiske druer. Der er nogle, der forsøger, og ind imellem lykkes det da også at få en dansk vin op at køre, men det store vinland bliver Danmark nok aldrig. Men man kan også lavet vin på andet end druer. Fremragende vin endda.

Danske cold hand winery er et eksempel på dette. Her er det ikke druer, man fremstiller vin af, men æbler og kirsebær. Og hos cold hand winery tager man det alvorligt. Her arbejder dedikerede ildsjæle på at få det bedste af det bedste ud af danske æbler som Ingrid Marie, Filippa og andre sorter. Man kan næsten tale om et eksperimentarium, hvor forskellige metoder udforskes og ligefrem opfindes i bestræbelsen på at få den bedst mulige vin ud af det.

Dansk succes

Og det er faktisk gået ret godt med det der projekt, må man sige. Vinene fra cold hand winery har fået opmærksomhed, ikke bare på den hjemlige arena, men også i udlandet. Det giver selvtillid og blod på tanden. Og hvis man smager på disse vine, vil man let kunne forstå den store interesse de har vakt. For her er der virkelig intens smag over hele linjen. De delvist selvopfundne metoder formår at suge kraft ud af de danske frugter, så man ikke glemmer det lige med det samme.

Køb dansk vin i Jylland største vinbutik

De fantastiske vine fra cold hand winery har naturligvis også fået plads hos supervin.dk, som er online-delen af Jyllands største vinbutik. Det er håndlavet vin, og det afspejles af prisen på flasken, men det er alle pengene værd. De gæve gutter bag cold hand winery fortjener stor hæder for deres indsats for den danske vinproduktion. Prøver man at smage en af deres skønne vine, vil man blive forbløffet over hvor stor smag, der kan komme ud af de gode danske æbler.