
Ingredienser
- 1 culottesteg på ca. 1 1/2 kg
- 1/4 dl grov sennep
- 1 tsk. gule sennepsfrø
- 1/2 tsk. friskkværnet fem peberblanding
- 2-3 spsk. honning, gerne akacie
- salt
Ovnbagte kartofler
- 3/4 kg skrubbede kartofler
- 1/2 kg søde kartofler
- 1/2 dl olie
- 1 tsk. groft havsalt
- 1/2 dl græskarkerner
- Efterårssalat m. mozzarella
- 3-4 pærer
- 1/4 kg vindruer uden sten
- 2 poser frisk mozzarella
- friskkværnet fem peberblanding
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- 1 bk. rucola
Fremgangsmåde
Rids culottestegen, smør den med en blanding af sennep, senneps-frø, peber og honning, og læg den i et ovnfast fad.
Brun culottestegen i ovnen ved 225°C i 15 minutter.
Sænk temperaturen til 175°C, og steg kødet i ca. 45 minutter.
Lad culottestegen hvile tildækket i 20 minutter, inden den skæres
i tynde skiver på tværs af kødtrådene.
Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i grove stykker. Vend kartofler og græskarkerner i olie og salt, og læg dem i et ovnfast fad. Bag kartoflerne de sidste
15 minutter sammen med kødet,
stil temperaturen på 225°C, og bag i endnu 20 minutter, til de
er gyldne og sprøde.
Skær pærerne i smalle både,
halver de største af vindruerne, og skær mozzarellaen i skiver.
Læg det på et fad, krydr med peber og dryp med olivenolie samt citronsaft.
Drys godt med rucola, og server salaten til kødet sammen med de sprøde kartofler.
Velbekomme.