Champignonpie


Champignonpie

Ingredienser

Låg:

  • 425 g pastinakker
  • 425 g persillerødder
  • 500 g kartofler
  • 25 g smør
  • 4 spsk skummetmælk
  • salt, peber

Fyld:

  • 1 stor porre
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 250 g champignon
  • 125 g østershatte
  • 4 fed presset hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 spsk hvedemel
  • 2½ dl rødvin
  • 1 dl vand
  • ½ grønsagsbouillonterning
  • 1 spsk konc. tomatpuré
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk salt
  • groftkværnet peber
  • citronsaft

Fremgangsmåde Champignonpie

Låg: Skræl pastinakkerne, persillerødderne og kartoflerne. Skær grønsagerne i mindre stykker og kom dem i en gryde med 2 dl vand. Kog under låg i 20 min. Sluk kogepladen og lad grønsagerne stå ved eftervarmen i 5 min.

Kom grønsagerne i en skål, tilsæt smør og pisk til mos med håndmixeren. Tilsæt mælk, salt og peber og pisk mosen klumpfri.

Fyld: Rens alle grønsagerne. Skær gulerødder og porre i 1 cm tykke skiver på skrå. Hak løget. Skær champignon i kvarte og østershatte i grove strimler.

Svits gulerødder, porre og løg i olie i en sauterpande. Tilsæt svampe og hvidløg, svits i endnu et øjeblik, Rør derefter mel i. Tilsæt vin, vand og resten af ingredienserne. Læg låg på panden og kog fyldet i 10 min. Sluk kogepladen og lad gryden stå ved eftervarmen i 5 min. Smag fyldet til med citronsaft.

Kom fyldet i et rektangulært ovnfast fad og fordel mosen ovenpå. Sæt fadet midt i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i 30 min. Sluk ovnen og lad pieen stå ved eftervarmen i 10 min.