Champignonpie
Ingredienser
Låg:
- 425 g pastinakker
- 425 g persillerødder
- 500 g kartofler
- 25 g smør
- 4 spsk skummetmælk
- salt, peber
Fyld:
- 1 stor porre
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 250 g champignon
- 125 g østershatte
- 4 fed presset hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 3 spsk hvedemel
- 2½ dl rødvin
- 1 dl vand
- ½ grønsagsbouillonterning
- 1 spsk konc. tomatpuré
- 1 tsk kanel
- ½ tsk rosmarin
- 2 laurbærblade
- 1 tsk salt
- groftkværnet peber
- citronsaft
Fremgangsmåde Champignonpie
Låg: Skræl pastinakkerne, persillerødderne og kartoflerne. Skær grønsagerne i mindre stykker og kom dem i en gryde med 2 dl vand. Kog under låg i 20 min. Sluk kogepladen og lad grønsagerne stå ved eftervarmen i 5 min.
Kom grønsagerne i en skål, tilsæt smør og pisk til mos med håndmixeren. Tilsæt mælk, salt og peber og pisk mosen klumpfri.
Fyld: Rens alle grønsagerne. Skær gulerødder og porre i 1 cm tykke skiver på skrå. Hak løget. Skær champignon i kvarte og østershatte i grove strimler.
Svits gulerødder, porre og løg i olie i en sauterpande. Tilsæt svampe og hvidløg, svits i endnu et øjeblik, Rør derefter mel i. Tilsæt vin, vand og resten af ingredienserne. Læg låg på panden og kog fyldet i 10 min. Sluk kogepladen og lad gryden stå ved eftervarmen i 5 min. Smag fyldet til med citronsaft.
Kom fyldet i et rektangulært ovnfast fad og fordel mosen ovenpå. Sæt fadet midt i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i 30 min. Sluk ovnen og lad pieen stå ved eftervarmen i 10 min.