
Champignon-mandelterrine
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 kg champignon
- 2 spsk olie
- 3 æg
- 1¼ dl piskefløde
- 180 g reven parmesanost
- 2 spsk portvin eller vermouth
- ¾ tsk timian
- 1½ tsk salt
- 120 g smuttede, flækkede mandler
- 150 g bacon
Fremgangsmåde Champignon-mandelterrine
Hak løg og hvidløg i en foodprocessor og snit champignonerne med den grove snitteskive.
Svits løg, hvidløg og champignon i olie ved kraftig varme i 2 minutter. Brug en stor pande eller sauterpande. Kom de svitsede grønsager i et dørslag og lad al væden løbe fra.
Bland æg, piskefløde, ost, portvin og krydderier i en foodprocessor. Vend de afdryppede grønsager og mandler i.
Beklæd en smurt, 1½ liters brødform med bacon og kom champignonblandingen i.
Sæt formen i en kold ovn. Indstil på 160° og bag i cirka 1 time og 15 minutter. Sluk ovnen og lad terrinen stå ved eftervarmen i 10 minutter.
Afkøl terrinen i formen, vend den ud på et fad og pynt med hele basilikumblade og cherrytomater.
Server terrinen med basilikum, cherrytomater og grovbrød.