Bruschetta (Hvidløgsbrød)

Ingredienser

  • 4 skiver italiensk landbrød
  • 2 store eller 3 små tomater
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • frisk basilikum
  • evt. olie
  • evt. parmesan oste
  • evt. tomatpuré

Fremgangsmåde

  • Pensl brødskiverne med olivenolie (kan undværes hvis retten skal være fedtfattig) og sæt dem i en 200 grader varm ovn i et par minutter – til de er sprøde
  • Hak løg og hvidløg fint og skær tomaterne i små tern
  • Hak basilikum og bland det hele sammen i en skål. Smag evt. til med tomatpuré
  • Varm godt igennen i microovnen. Kan også varmes i en gryde
  • Fordel tomatblandingen over brødskiverne og drys evt. lidt parmesanost over. Varm kort i ovnen

Serveres som forret eller som tilbehør i stedet for flûte.