
Ingredienser
Mørdej:
- 250 g (ca. 4 dl) mel
- 50 g reven parmesanost
- 200 g smør eller margarine
- ca. 1 dl vand
Fyld:
- 350 g broccolibuketter
- 100 g kogt skinke
- 1 fed hvidløg
- 50 g smør
- 1½ spsk mel
- 2 dl fløde 13%
- 1 dl bouillon
- 3 spsk reven parmesanost
- 2 æggeblommer
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
Broccolitærte
Mørdej: Kom mel og smør i en foodprocessor og hak det i få sekunder med kniven. Tilsæt vand og lad maskinen køre til dejen er samlet. Læg dejen koldt. Rul ⅔ af dejen ud og beklæd crisppande med den. Prik dejen med en gaffel.
Fyld: Læg broccolibuketterne i en 26 cm glastærteform. Tildæk formen, indstil på 850 W og tilbered i 4 min.
Skær skinken i små terninger. Svits dem i smørret sammen med hvidløg i en gryde. Drys melet over og spæd med fløde og bouillon. Sluk for kogepladen og lad blandingen stå ved eftervarmen i 2 min. Tag gryden fra kogepladen og rør 2 spsk ost og æggeblommer i.
Bag tærtebunden i 5 min. på crisp. Fordel den resterende ost herpå (1 spsk). Læg broccolibuketterne i formen og fordel saucen over.
Udrul den resterende dej, skær den i strimler og læg den over fyldet i et rudemønster. Pensl med sammenpisket æg. Sæt tærten tilbage i ovnen og tilbered på crisp i 12 min.
Denne opskrift på broccolitærte vækker altid megen glæde i min familie:-D
Se også denne: Informme