Bourgognegryde (6 personer)

Ingredienser

  • 750 g oksekød i tern
  • 1 løg, stort
  • 2 gulerødder
  • olie
  • mel
  • 250 g champignon
  • 5 dl bourgogne, rød
  • salt, peber, citronsaft
  • 100 g magert stribet flæsk
  • 1 porre
  • 1 hvidløgsfed
  • smør
  • 20 skalotteløg
  • 3 dl bouillon
  • 1 krydderbuket
  • sukker, persille

Fremgangsmåde

Flæsket skæres i tern og ristes lysebrunt i smør/olie.
Tag dem op og læg dem i ovnfast fad. Drys lidt mel over kødterningerne og brun dem i fedtstoffet og læg dem i fadet.
Drys med salt & peber. Snit løg, porrer, gulerødder og hvidløg i tern og brun det i gryden. Fordel grøntsagerne over kødet, drys med salt og læg krydderbukketten ved. Hæld vin ved samt lidt bouillon ved, til kødet er dækket og læg låg på.
Sættes i ovnen ved 160c i 1 time. Skum skyen i gryden for fedt og jævn den en anelse med meljævning. Brun skalotteløgene i 1 tb smør og 1 tb sukker. hæld 3/4 dl rødvin ved, og damp dem møre.
Halver champignonerne og damp dem 2 til 3 min. i smør sammen med saften af 1 citron.
Når kødet er mørt fjernes krydderbukketten op, løg og champignon kommes i, og sovsen smages til.
Drys med hakket persille og server med råstegte kartofler eller flutes.

Velbekomme.

Tidligere artikelFedtstoffer
Næste artikelPeberbøf med sauterede peberfrugter