Aspargespie
Ingredienser
Mørdej:
- 100 g cheddarost
- 100 g (1¾ dl) hvedemel
- 100 g smør
- ½ tsk salt
Sauce:
- 3 spsk hvedemel
- 2 dl hønsebouillon
- 1 dl aspargesvand
- 50 g cheddarost
- 250 g kogt kyllingekød
- 1 dåse (450 g) aspargessnitter
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde Aspargespie
Mørdej: Riv osten fint på en foodprocessor. Tilsæt restenaf ingredienserne og bearbejd dejen til den har samlet sig. Sæt dejen koldt1 time.
Sauce: Rør mel og lidt af væsken til en jævning, tilsæt resten af væsken. Giv saucen et opkog under piskning og lad den småkoge et par min. Riv osten, skær kødet i terninger og tilsæt begge dele samt aspargessnitter. Smag saucen til med salt og peber og kom den i en 24 cm porcelæns- eller glastærteform. Rul dejen ud og læg den over som låg.
Sæt formen i en kold ovn. Indstil på 200° varmluft + 360 W og bag i 15 min. Sluk ovnen og lad pien stå ved eftervarmen i 10 min.