Aspargespie


Aspargespie

Ingredienser

Mørdej:

  • 100 g cheddarost
  • 100 g (1¾ dl) hvedemel
  • 100 g smør
  • ½ tsk salt

Sauce:

  • 3 spsk hvedemel
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 dl aspargesvand
  • 50 g cheddarost
  • 250 g kogt kyllingekød
  • 1 dåse (450 g) aspargessnitter
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde Aspargespie

Mørdej: Riv osten fint på en foodprocessor. Tilsæt restenaf ingredienserne og bearbejd dejen til den har samlet sig. Sæt dejen koldt1 time.

Sauce: Rør mel og lidt af væsken til en jævning, tilsæt resten af væsken. Giv saucen et opkog under piskning og lad den småkoge et par min. Riv osten, skær kødet i terninger og tilsæt begge dele samt aspargessnitter. Smag saucen til med salt og peber og kom den i en 24 cm porcelæns- eller glastærteform. Rul dejen ud og læg den over som låg.

Sæt formen i en kold ovn. Indstil på 200° varmluft + 360 W og bag i 15 min. Sluk ovnen og lad pien stå ved eftervarmen i 10 min.