
Dette er nok den lækreste æblekage, som jeg nogensinde har smagt!
Til denne supernemme opskrift på æblekage skal du bruge følgende:
Ingredienser
- 1 kg. friske æbler (æbler i en æblekage…ja, den er god nok:-)
- ca. 1 dl. vand
- 100 gr. melis
- 100 gram rasp ell. revet rugbrød
- 100 gram smør eller margarine
- 2 1/2 dl. piskefløde
- Jordbærsyltetøj
Fremgangsmåde
- Æblerne vaskes , skrælles, skæres i ensartede tynde skiver og koges til grød, med eller uden vand, afhængig af, hvor saftige de er
- Tilsæt halvdelen af sukkeret
- Smørret smeltes
- Rasp, revet rugbrød og resten af sukkeret blandes og omrøres i det smeltede smør, til det er lysebrunt
- En kageform med løs bund smøres godt; deri lægges lagvis brød, æbler, syltetøj og så fremdeles, således at det sidste lag bliver brød
- Det hele trykkes fast sammen, vendes og pyntes med flødeskum
Serveringstips til æblekage
I stedet for at koge æblerne, kan man rive eller raspe dem på råkosthjern, og man anvender da kun ca. 1/2 kg. æbler
Velbekomme.