Æblekage

Dette er nok den lækreste æblekage, som jeg nogensinde har smagt!

Til denne supernemme opskrift på æblekage skal du bruge følgende:

Ingredienser

  • 1 kg. friske æbler (æbler i en æblekage…ja, den er god nok:-)
  • ca. 1 dl. vand
  • 100 gr. melis
  • 100 gram rasp ell. revet rugbrød
  • 100 gram smør eller margarine
  • 2 1/2 dl. piskefløde
  • Jordbærsyltetøj

Fremgangsmåde

  • Æblerne vaskes , skrælles, skæres i ensartede tynde skiver og koges til grød, med eller uden vand, afhængig af, hvor saftige de er
  • Tilsæt halvdelen af sukkeret
  • Smørret smeltes
  • Rasp, revet rugbrød og resten af sukkeret blandes og omrøres i det smeltede smør, til det er lysebrunt
  • En kageform med løs bund smøres godt; deri lægges lagvis brød, æbler, syltetøj og så fremdeles, således at det sidste lag bliver brød
  • Det hele trykkes fast sammen, vendes og pyntes med flødeskum

Serveringstips til æblekage

I stedet for at koge æblerne, kan man rive eller raspe dem på råkosthjern, og man anvender da kun ca. 1/2 kg. æbler

Velbekomme.

Tidligere artikelRomfromage
Næste artikelInformation om æbler