5 ting du kan se frem til denne vinter

Sommeren i år har sat mange rekorder, men den slutter snart. Nogle vil sige at den heldigvis snart slutter, mens andre ærger sig over, at dagene begynder at blive kortere og vejret begynder at blive koldere. De fleste er nok både glade på nogle punkter mens de ærger sig over andre, men det er ikke noget nyt, at der er både fordele og ulemper ved hver årstid. Der er nogle ting, man altid kan se frem til, når sommeren slutter og vi nærmer os vinterkulden, men der er også nogle ting, der især virker som himmelske ændringer, fordi vi har haft en så varm sommer i år.

Du kan se frem til ikke at svede hver dag eller blive solskoldet bare fordi du går en tur udenfor. Når solen konstant skinner kan det være svært at blive motiveret til at gå en tur, da man enten bliver nødt til at klæde sig så meget på, at man sveder som et svin, eller bliver solskoldet af selv den korteste gåtur. Med en sommerhede som den vi har haft i år er der ikke noget at sige til, hvis man tager til De Kanariske Øer for at køle ned.

Du kan se frem til at låse din plæneklipper inde i skuret og vide, at den ikke får nogen chance for at se dagens lys igen de næste mange måneder. Det samme gælder hækkeklipperen, motorsaven og hvad du nu ellers har været nødt til at finde frem i løbet af de varme og planterige måneder. Der er ikke behov for noget havearbejde, når haven er død ? og den dør forhåbentlig også i år.

Du kan se frem til sne, hvis den globale opvarmning altså ikke er nået til det punkt, hvor Danmark begynder at blive til et subtropisk land. Det er måske ikke helt sådan global opvarmning kommer til at påvirke vores lille land, men uanset hvad er der nogle vintre, hvor vi ikke har set meget til de smukke snefnug som mange i de varmere lande misunder os for.

Du kan se frem til julen, som måske virker tættere på i år end normalt, da det kan være svært at tælle månederne til jul, når det er så varmt uden for, at alle tanker om kulde og hvad der nu ellers hører julen til er svedt ud. Du kan dog regne med meget hurtigt at blive træt af at høre Last Christmas alle vejne.

Du kan se frem til varm kakao, risengrød med en smørklat smør, hjemmebagte kager og småkager og de mange andre ting, der gør vinteren til den hyggeligste årstid. Når vi snakker mad, kage og drikkevarer, så er det deres varme, der med den konstante kulde som kontrast virkelig gør dem så uendelig gode.