5 must-haves til nyjægeren

Antallet af jægere stiger år for år, og det er med god grund. I den digitaliserede verden vi lever i, er der nemlig kommet en tidsånd, hvor flere og flere bliver optaget af at komme ud i naturen og nyde dens ro. Specielt folk der lever i byens stress og jag har brug for at komme ud i naturen og opleve fordybelse og tålmodighed på et helt andet plan.

I det stigende antal af nyjægere findes både mænd og kvinder, og specielt i de seneste år er der kommet flere og flere kvindelige jægere. Det skyldes blandt andet, at samfundet ændrer sig, den skarpe kønsopdeling er væk og kvinder kan lige så vel som mænd nyde naturen og jagtens succes.

Det stigende antal jægere gør selvfølgelig også, at mængden af jagttøj på markedet bliver større og større. Det store udvalg er selvfølgelig dejligt, men det kan også gøre det svært for nyjægere at finde rundt i: Hvad er nice-to-have og hvad er need-to-have? Hvis du er nyjæger, skal du ikke fortvivle. Vi har nemlig samlet 5 must-haves til nyjægeren herunder, så du kan blive klædt rigtigt på, når du skal på din næste jagt. Jagttøj er nemlig blandt det vigtigste udstyr, du kan investere i som jæger, og her har du udstyr, som er uundværligt:

 

  1. En god jakke

En god jakke er en vigtig del af dit jagttøj. En jakke som er specielt designet til jagt har ekstra opbevaringsplads til patroner og andet jagtgrej. Ligeledes er de behagelige at have på og kan bruges i forskelligt vejr, da vejret i Danmark ofte er omskifteligt.

 

  1. Et par behagelige bukser

Jagtbukser er ligeså vigtige som jakken. Her er det igen vigtigt, at du vælger nogle med opbevaringsplads. Ligeledes kan det anbefales, at du vælger både jakke og bukser med membran, så de er vandtætte og åndbare.

 

  1. Langt undertøj

Termoundertøj er næsten uundværligt som jæger. Det kan holde dig varm, når du sidder stille i den kolde skov i længere tid. Vælger du noget i høj kvalitet, vil du opleve, at det er yderst behageligt at have på. Merinould er særligt populært, da det kan transportere sveden væk fra kroppen.

 

  1. Hue og handsker

Hue og handsker er selvfølgelig også uundværlige både til vinterjagten og sommerjagten. Du kan få både tynde og lidt trykkere, så det passer til forskellige vejrforhold. Huer og handsker kan ligeledes bruges til sløring, så du ikke vækker opsigt i naturen.

 

  1. Orange signalering

Orange signalering er en fordel, hvis du ønsker at blive set af andre jægere, og det kan ofte være påkrævet. Du kan få forskelligt udstyr i orange herunder en kasket, en vest eller en jakke.

Det ovenstående gennemgår jagttøj, som er uundværligt som nyjæger. Derudover har du selvfølgelig også brug for det rette våben, ammunition, høreværn, støvler og meget mere. Det kan anbefales, at du besøger en jagtbutik, når du skal købe nyt udstyr. Her kan du få råd og vejledning, så du får det udstyr, der passer bedst til dig og dit behov.